معرفی سیستم دیوار جدا کننده کناف و بررسی ویژگی ها و انواع دیوارهای جداکننده کناف ایران
دیوار جدا کننده کناف، که معرف سیستم دیوار های جداکننده کناف هستند با نام درای وال نیز شناخته می شوند. این سیستم ها برای دیوارهای غیر باربری که نقش تقسیم فضاهای داخلی ساختمان را دارند استفاده می شوند این ساختار شامل قابهای فولادی سبک ساخته شده با مقاطع C,CW و U,UW بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند.
درزهای میان این صفحات به وسیله ی نوار و بتونه ی مخصوص درزگیری شده، به نحوی که در انتهای کار، سطحی یکپارچه و بدون درز که قابلیت رنگ آمیزی و کاشی کاری یا هر نوع پوشش نهایی دیگری خواهد داشت، حاصل می گردد. فضای خالی داخل دیوار جدا کننده ، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و همچنین عبور و دسترسی به تأسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی میسر می سازد. این یک قابلیت بسیار مهم دیوار جدا کننده محسوب می شود.
مزایای دیوار جدا کننده کناف
سرعت اجرایی بالا
اجرای ساختارهای درای وال تا حدی آسان است که در بسیاری از کشورهای دنیا، مصرف کنندگان اجزای ساختار دیوار جدا کننده را از فروشگاه های مصالح تجهیزات ساختمانی خریداری نموده و با مطالعه دستور العمل های مربوطه و با استفاده از ابزار ساده نسبت به اجرای آن اقدام می کنند.
دقت بالا در اجرا
به طور کلی ساختارهای خشک، از مصادیق ساخت و ساز صنعتی بناها به شمار می روند. و یکی از شاخص ترین اجزای این ساختار ها، دیوار جدا کننده و صورت عمومی درای وال ها هستند که به دلیل روش اجرایی آسان و استاندارد، خطاهای اجرایی و هزینه های ناشی از آن کاهش یافته و عملیات اجرایی با دور ریز بسیار کم مصالح و صرفه جویی در مصالح، نیروی انسانی و زمان همراه خواهد بود.
اجرای بسیار آسان
اجرای ساختارهای دیوار جدا کننده و درای وال تا حدی آسان است که در بسیاری از کشورهای دنیا، مصرف کنندگان اجزای ساختار دیوار جداکننده را از فروشگاه های مصالح تجهیزات ساختمانی خریداری نموده و با مطالعه دستور العمل های مربوطه و با استفاده ازابزار ساده نسبت به اجرای آن اقدام می کنند
عملکرد لرزه ای مناسب
عملکرد لرزه ای دیوارهای جداکننده کناف ( درای وال ) بدون شک مهمترین مزیت این نوع دیوار به ویژه در کشور لرزه خیزی مانند ایران محسوب می شود. انواع مختلف دیوار جداکننده کناف به خوبی می توانند در مقابل نیروهای زلزله در امتداد عمود بر صفحه خود مقاومت 5 g کنند. محاسبات نشان می دهد که دیوارهای کناف در برابر شتاب هایی به بزرگی بیش از مقاومت دارند (این در حالی است که شتاب مبنای طرح در زلزله خیزترین مناطق ایران می باشد). این نوع دیوار دارای رفتار میان قابی ایده آل بوده و کاملا انعطاف 0/35 gحداکثر پذیر می باشد. با اجرای اتصالات مناسب می توان این دیوارها را از قاب های سازه منفک نمود تا از اثرات متقابل بین دیوار و سازه به طور کامل جلوگیری شود. همچنین دیوار دچار شکست انفجاری نشده و آوار بر جای نمی گذارد. برای اطلاعات بیشتر درباره استفاده از دیوار جدا کننده و مباحث مربوط به زلزله، به دفترچه «بهسازی لرزه ای ساختمان با کناف ایران» مراجعه شود.
کاهش بار مرده ساختمان
سبک تر بودن دیوار جداکننده یکی از مزیت های این مصالح مدرن می باشد. دیوارهای جداکننده کناف به طور متوسط 60 تا 90 درصد نسبت به دیوارهای بنایی سبک تر هستند. به لحاظ اقتصادی، سبک سازی موجب می شود که مخارج تامین ایستایی سازه کاهش یابد. سبک کردن اجزای غیر سازه ای، علاوه بر این که نیروهای جانبی ناشی از زلزله را کاهش می دهد، نیروی قائم ناشی از بار مرده وارده بر ساختمان را نیز کاهش داده، در نتیجه پی و مقاطع مورد نیاز تیر و ستون بسیار بهینه و اقتصادی می گردد. برای اطلاعات بیشتر درباره استفاده از دیوار جدا کننده و مباحث مربوط به کاهش بار مرده ساختمان ، به دفترچه «بهسازی لرزه ای ساختمان با کناف ایران» مراجعه شود
دستیابی به مشخصات فنی مورد نیاز طراح
رعایت کمیتهای مرتبط با فیزیک ساختمان (مانند عملکرد صوتی، عملکرد حرارتی و رفتار جداره در برابر حریق) و کمیتهای مکانیکی (مانند حداکثر ارتفاع مجاز، ظرفیت پذیرش بارهای طره ای و رفتار لرزه ای نقش بسزایی در ایجاد شرایط آسایش و بهره برداری مناسب از فضا دارند. کمیتهای مذکور در کلیه ساختارهای دیوار جداکننده کناف مطابق با روش های استاندارد آزمایش شده و از طریق مدارک و اسناد فنی این شرکت ارائه می شوند. به علاوه، برای دستیابی به کمیتهای خاص، ساختارهای ویژه قابل طراحی می باشند. این ویژگی اجازه میدهد که طراحان و سازندگان، معیارهای فنی مورد نظر خود را در طراحی و اجرای ساختمان پیاده سازی نموده و کمیتهایی نظیر میزان عبور حرارت و صوت و مقاومت در برابر حریق را تحت کنترل در آورند (امکانی که غالبا برای ساختارهای بنایی وجود ندارد).
قابلیت ترمیم و تعویض
با استفاده از ابزار ساده می توان دیوارهای کناف را به راحتی ترمیم یا قطعات آن را تعویض نمود.
دسترسی و تعمیرات آسان تاسیسات
قرارگیری تأسیسات در فضای خالی دیوار و دفن نشدن آن در داخل دیوار، علاوه بر رفع مسئله خوردگی و کاهش هزینه تعمیرات، دسترسی به تأسیسات و تعمیرات و نگهداری را در مرحله بهره برداری از ساختمان نیز آسان می نماید.
انعطاف معماری بالا
این نوع دیوار قابلیت پذیرش انواع قوس و شکستگی ها را دارا می باشد. قابلیت اجرا بر روی کف تمام شده: از قابلیتهای این نوع دیوار، امکان اجرای آن بر روی کف تمام شده می باشد. این قابلیت، تغییرات آتی معماری بنا را بسیار آسان می نماید.
قابلیت اجرا بر روی کف تمام شده
از قابلیتهای این نوع دیوار، امکان اجرای آن بر روی کف تمام شده می باشد. این قابلیت، تغییرات آتی معماری بنا را بسیار آسان می نماید.
حمل و نقل آسان و ارزان
مصالح ساختارهای خشک، بسیار سبک و دارای حجم کم بوده که این امر موجب کاهش هزینه های حمل تا کارگاه و تسهیل در جابجایی مصالح در محل کارگاه می شود.
اجرای سطوح وسیع با حداقل مصالح مصرفی
این ویژگی در راستای تحقق توسعه پایدار در حوزه ساختمان سازی بوده و در جلوگیری از هدر رفت منابع فناپذیر معدنی بسیار مؤثر می باشد.
ادامه تشریح مزایا، معرفی اجزای ساختار، مصالح موردنیاز نصب، انواع، روش های اجرا و نکات اجرایی دیوار جدا کننده را می توانید در “کاتالوگ دیوار های جدا کننده کناف” بررسی کنید
دیوار جدا کننده W111 کناف
در واقع W111 ساختار پایه دیوار های جدا کننده کناف می باشد. ساختاراین دیوار شامل یک ردیف سازه یک لایه پنل در هر طرف می باشد. استفاده از حداقل مصالح ممکن جهت اجرای دیوار، سطح اشغال بسیار کم و سادگی اجرا از ویژگی های این نوع دیوار می باشند. دیوار W111 برای تقسیمات داخلی واحد های مسکونی ، اداری و یا هر کاربردی که اجرای یک دیوار با سرعت اجرایی بالا و حداقل مصالح و هزینه مطرح باشد، استفاده می گردد.
جزئیات بیشتر
W111
انواع دیوارهای جداکننده کناف
دیوار جدا کننده W112 کناف
W112 یک دیوار جداکننده با قابلیتهای فنی فراوان است. ساختار این دیوار شامل یک ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف میباشد. این نوع دیوار علی رغم وزن و سطح اشغال بسیار کم، دارای مشخصات عملکردی بسیار خوبی بوده که بارزترین آنها مقاومت مکانیکی بالای آن است. دیوار W112 در محلهایی که ارتفاع بلند دیوار مدنظر باشد و یا در محلهایی که در معرض ضربه و یا تحت بارگذاری سنگ، کاشی، کابینت و سایر بارهای طرهای هستند، بکار میرود. دیوارهای لابی، راهرو، راه پله، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و مدارس از جمله محلهایی هستند که این ساختار در آنها به کار میرود. علاوه بر مقاومت مکانیکی بالا، این ساختار دارای عایق صوتی بالا و عملکرد مناسب در برابر حریق نیز میباشد.
جزئیات بیشتر
W112
دیوار جدا کننده W115 کناف
دیوار جداکننده W115 در مواردی استفاده می شود که عایق صوتی قابل توجه مورد نظر باشد. ساختار این دیوار شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد . این دو ردیف سازه به وسیله نوار فوم کناف از یکدیگر جدا شده که در جلوگیری از عبور صدا از یک سمت دیوار به سمت دیگر نقش مهمی دارد. همچنین نوع زیرسازی به کار رفته در این دیوار ، امکان استفاده از عایق های صوتی را در دو لایه امکان پذیر می سازد که نتیجه آن کاهش قابل ملاحضه انتقال صوت از یک سمت دیوار به سمت دیگر می باشد. W115 ساختار بسیار مناسبی برای دیوارهای جداکننده بین واحدهای مسکونی، اطاق های هتل و بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ها به شمار می رود.
جزئیات بیشتر
W115
دیوار جدا کننده W116 کناف
دیوار جداکننده w116 کناف،در محل هایی نظیر سرویس های بهداشتی که حجم و تراکم تاسیسات زیاد است، مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار این دیوار شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. این دو سازه با فاصله از یکدیگر اجرا شده و با استفاده از برش های از پنل ، به یکدیگر متصل .می شوند. اجرای دو ردیف سازه، امکان عبور تاسیسات مکانیکی را بدون تداخل با زیر سازی فلزی امکان پذیر می سازد. علاوه بر سلول های تر، این دیوار در محل قاب های بادبند دار نیز به کار می رود( در این حالت، بادبند ها در فاصله بین دو ردیف سازه قرار می گیرند)
جزئیات بیشتر
W116
کاربردهای ویژه
دیوار تاسیساتی
با اجراي دو لايه قاب فلزي با فاصله از يکديگر، مي توان از فضاي به وجود آمده جهت عبور تأسيسات الکتريکي و مکانيکي استفاده نمود. قرارگيري تأسيسات در فضاي خالي ديوار و دفن نشدن آن در داخل ديوار، علاوه بر رفع مسئله خوردگي و کاهش هزينه تعميرات، دسترسي به تأسيسات و تعميرات و نگهداري را در مرحله بهره برداري آسان مي کند.
دیوار پیرامونی ساختمان
دیوار خارجی کناف در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته و ساختار کلی آن مشابه دیوارهای جداکننده داخلی کناف می باشد، اما لایه خارجی آنرا صفحات سیمانی مسلح Aquapanel Outdoor تشکیل می دهد.در ايران معمولاً از قطعات سنگ و آجر پلاک در نماها استفاده مي شود که به صورت دوغابي بر بدنة ديوارهاي خارجي اجرا مي شوند. عدم وجود اتصال مناسب ميان اين قطعات و بدنة ديوارها موجب مي شود که در هنگام وقوع زلزله، جابجايي و لرزشها تحمل نگشته و نما فرو بريزد. سيستم ديوار خارجي آکواپانل، به عنوان ساختاري کاملاً ايمن در برابر زلزله، راه حل اين مشکل است. از ديگر مزاياي اين ساختار، استفاده از عايق پشم معدني مي باشد که به طور همزمان موجب بهسازي حرارتي و صوتي ساختمان مي شود.
دیوار پیرامون بازشوي آسانسور
چاه های آسانسور جزء زون های حریق به شمار می روند ، بنابراین دیوارهای چاه آسانسور بر اساس ضوابط و جزییات مربوط به ساختارهای مقاوم در برابر حریق طراحی و اجراء می شوند. برای این منظور می توان از ساختارهای دیوار پوششی مستقل از دیوار زمینه استفاده نمود.
دیوار مقاوم در برابر اشعه رادیوگرافی
با نصب يک لايه صفحه سربي در فضاي داخل ديوار کناف، مي توان از عبور اشعه ايکس جلوگيري نمود. اين نوع ديوارها در مراکز راديولوژي استفاده مي شود.
دیوار مقاوم در برابر حریق
دیوارهاي کناف توسط صفحات روکشدارگچی مقاوم در برابرحریق می تواند تا میزان 180 دقیقه در برابر حریق مطابق استاندارد هاي بین المللی مقاوم شوند. ساختار هاي داراي کد حریق داراي ضوابط و جزئیات ویژه هستند که براي استفاده از این نوع ساختار ها هماهنگی با دایره پشتیبانی فنی شرکت کناف ایران توصیه می شود.
دیوار عایق صوتی و حرارتی
دستیابی به بالاترین میزان عایق بندی صوتی و حرارتی، با حداقل ضخامت، توسط دیوار های کناف امکان پذیر می باشد. این امر علاوه بر تامین الزامات مقررات ملی ساختمان، کاهش هزینه های تاسیسات مکانیکی تا 30% را به همراه دارد.
دیوار تزئینی
دیوارهاي کناف داراي انعطاف معماري بسیار عالی می باشند. به همین جهت می توان طرح هاي گوناگون معماري را با استفاده از این ساختارها اجرا نمود.